Organizer

Business Cafe d.o.o.
Phone
+385 91 1555 228
Email
kristina@zaokret.com
Website
https://businesscafe.info
Hotel Academia

Location

Hotel Academia
Ul. Ivana Tkalčića 88, Zagreb, Croatia

Date

16 May 2019

Time

19:00 - 21:00

Cost

200 kn

52. Business Cafe u Zagrebu – IZ HRVATSKE ZA SVIJET

52. Business Cafe u Zagrebu – IZ HRVATSKE ZA SVIJET

Gosti 52. Business Cafea u Zagrebu koji će se održati u četvrtak 16. svibnja .2019. u 19 h u Hotelu Academia su poznati serijski poduzetnici Damir Sabol i Andrija Čolak.

Damir Sabol, poznati je IT poduzetnik, čovjek ispred svog vremena. U svojoj 48. godini, uz podršku dva američka investitora, odlučio se na osvajanje globalnog tržišta sa startupom PhotoMath. Njegovi prethodni biznisi uključuju osnivanje Iskon-a (telekoma i portala) kojeg je prodao ga HT-u, potom je pokrenuo Računi.hr koje je također prodao, a danas je fokusiran na PhotoMath, dok u Microblinku ima vlasničku i stratešku ulogu. PhotoMath je edukativna aplikacija koju je skinulo više od 100 milijuna korisnika diljem svijeta. Microblink je visokotehnološka tvrtka koja se bavi istraživanjem i razvojem softverskih proizvoda u području računalnog vida na mobilnim telefonima. Jedan od njihovih proizvoda, Blink ID, bio je korišten za identifikaciju birača na američkim izborima, njime se služi i američka policija u nizu gradova. Sama tvrtka i njen prvi proizvod, Photopay, nastala je kao rezultat eksperimentiranja kako napraviti softver za pametne telefone koji bi jednostavno ‘pročitao’ papirnati račun i omogućio ljudima da ga plate. PhotoMath je edukativna aplikacija koju je skinulo više od 100 milijuna korisnika diljem svijeta.

Andrija Čolak pokretač je poznatog hrvatskog branda Surf’n’Fries koji franšizno posluje po cijelom svijetu. O njegovom svjetskom uspjehu govori to da je u Americi, koja je meka fast food franšiza, a pomfrit se može naći na svakom koraku, Andriji Čolaku 2015. uručena nagrada za mlade nade u franšiznom svijetu.Tako je do 35. godine uspio pokoriti Ameriku, a slijedi i Australija, u kojoj je nedavno na poznatoj surferskoj plaži Bondi beach otvoren prvi Surf’n’Fries. Prvu firmu je osnovao sa 21. godina, danas ima 37, živi u Rijeci. Već je uspješno prodao jedan biznis, a uz svjetski poznatu franšizu vodi još dva projekta Kisha, prvi pametni kišobran na svijetu i Porthop, aplikaciju za podupiranje transportnih vezova.

Nakon razgovora s njima goste u publici kao i inače očekuju pokloni sponzora, preporuka knjiga u sklopu Business cafe Čitaj knjigu kluba te networking.

Sve goste očekuje i kava u suradnji s tvrtkom Caffemanija i ukusne delicije iz Sana delikatesa, snack u organizaciji Cateringa Lisak kao i Sultan pića.

Dio prihoda od eventa ide udruzi Portal dobrote.

Vidimo se u četvrtak 16.5.2019. ovaj puta iznimno sat kasnije u 19 h u Hotelu Academia, Tkalčićeva 88.

Ulaznice po cijeni od 200 kn nabavite na vrijeme klikom na ADD TO CART opciju na dnu teksta. 

Sponzori Business Cafe-a u Zagrebu su: Nivea – Beiersdorf, Labud (Meteor Grupa), Catering Tim Lisak, agencija za nekretnine Opereta, Caffemanija, Sana delikatese, Sultan drinks, knjigovodstveni servis BIRO 59, tiskara AeroPrint, Moja asistenca, prevoditeljski servis Diglossia, Androlić konzalting, Frizerski salon Fenši Šmensi, beauty salon Domellla i Biteart

Medijski pokrovitelji su: NOVA TV, portali dnevnik.hr, naturala.hr, womeninadria.com, samopozitivno.com i poslovni-savjetnik.com, TotalCroatiaNews.com; Diplomacy and Commerce, podcast Surove strasti, časopis i portal Poduzetnik, Plavi radio te Čitaj knjigu blog i portal A.

Regionalni medijski pokrovitelji su: portali media- marketing.com i bgonline.rs

200.00Kn TAX incl.